LaTeX forum ⇒ GeneralTeXniCcenter and keybord accent commands

General information and discussion about TeXnicCenter
melanie
Posts: 7
Joined: Fri Feb 16, 2007 11:43 am

TeXniCcenter and keybord accent commands

Postby melanie » Fri Feb 16, 2007 11:54 am

Hello,

I'm French and, although my documents are mainly written in english, I sometimes need to write some stuff in Franch. Therefore, there are many accents in French and Windows allows to write accented characters with Alt+... commands (for example: Alt+130 produces é). Is it possible to activate these keybord features within TeXniCcenter ?

Thanks
mélanie

User avatar
Kris
Posts: 56
Joined: Sun Jan 14, 2007 4:04 pm

Postby Kris » Fri Feb 16, 2007 12:18 pm

Hi!

Sorry, if I remember right this is a problem with the used editor within TexnicCenter
- so the editor of TexnicCenter is not able to use ALT + number codes...

I think the best solution is to temporarily switch to the french-keyboard-layout
(Start => Settings => Region and Language Options => Textinput Options) - if
You set up it along with Your international layout, You can switch it in the taskbar
in realtime without restarting the system:

in TexnicCenter:
writing in english => switch keyboard layout in taskbar to french
http://en.wikipedia.org/wiki/AZERTY
=> writing your french texts => switch back to international layout

Greetings
Kris

melanie
Posts: 7
Joined: Fri Feb 16, 2007 11:43 am

Postby melanie » Fri Feb 16, 2007 2:20 pm

Hi Kris,

thanks for answering; however I didn't manage with the `'` + e in your first message, and I forgot to mention that I'm working in an English environment and I'm using a QWERTY keyboard... in most of the softwares and text editors, I have no problems to use the keyboard commands for accents, it's just TeXnicCenter that does not allow it...

mélanie

User avatar
Kris
Posts: 56
Joined: Sun Jan 14, 2007 4:04 pm

Postby Kris » Fri Feb 16, 2007 4:20 pm

What about using temporarily the french layout (AZERTY) on Your QWERTY
keyboard (by changing/installing the french textinput option in Windows XP) ?

This works - even if You don't have an AZERTY keyboard attached to Your computer!

Regards
Kris


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests