LaTeX forum ⇒ Curricula Vitae / RésumésDeveloper CV

ModernCV, Friggeri, Plasmati, Classicthesis-CV, and more
Lindgren
Posts: 3
Joined: Tue Aug 10, 2021 1:01 pm

Developer CV

Postby Lindgren » Tue Aug 10, 2021 1:09 pm

Hi folks!

I found the Developer CV (https://www.latextemplates.com/template/developer-cv) by Jan Vorisek, based on a template by Jan Küster, which was extensively modified by Vel, and I completely love it!

I however have one issue with it.

The \hyref and "mailto:" hyperlinks extends to more text than what is specified.
If I compile the template and directly export it to PDF and open it in Adobe Acrobat Reader, hovering over the email shows just the email "mailto:alyx@vance.me", but hovering the mouse over "WHO AM I?" also makes a mailto-hyperlink!
It becomes: "mailto:alyx@vance.meŒalyx.vance.me‡github.com/alyxvance7@alyxvanceWHOAMI"

This is the code:
\icon{At}{12}{\href{mailto:alyx@vance.me}{alyx@vance.me}}\\

Why is that, and how to solve it? I've tried a bunch of things!

Kind regards,
Lindgren

User avatar
Vel
Site Moderator
Posts: 461
Joined: Fri Jun 29, 2012 1:20 am

Postby Vel » Tue Aug 10, 2021 1:26 pm

Hi Lindgren,

Hmm very weird, I opened the compiled template in Acrobat and that does indeed happen. However, in Preview and Google Chrome on my Mac that 'Who Am I?' heading is plain text as it should be. Maybe it's an Acrobat bug?

Cheers,
Vel
Founder and administrator of LaTeXTemplates.com and LaTeXTypesetting.com

Lindgren
Posts: 3
Joined: Tue Aug 10, 2021 1:01 pm

Postby Lindgren » Tue Aug 10, 2021 2:10 pm

From the e-mail conversation with Vel:

From me:
I’ve tried the same and Adobe is the only program that makes it happen. I’ve tried multiple versions of Adobe and the same bug occurs.

I tried using one of your other templates, the Freeman CV, and it does not occur using that one, even with Acrobat!

I tried copying the supertabular into the Developer CV, but the bug still remains.

I’ve tried googling for similar things but no prevail.

I’m relatively new to LaTeX and don’t know what could be interfering with the format. I've tried finding solutions by “hard-breaking” the url, but can’t fix it!

From Vel:
Yeah I had a quick look through the code before and I didn't see anything that would potentially cause that to happen. The \href command is deep in a minipage and quite separated from the section. Perhaps it might be something to do with the minipages, but I'm not sure. I tried removing their negative \baselineskip but that didn't fix the problem.

Lindgren
Posts: 3
Joined: Tue Aug 10, 2021 1:01 pm

Postby Lindgren » Tue Aug 10, 2021 2:10 pm

Hopefully one of you guys here at the forum can help me out!
Thanks!


Return to “Curricula Vitae / Résumés”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest