LaTeX forum ⇒ TeXworkssty file not found yet path is correct Topic is solved

Information and discussion about TeXworks, an integrated LaTeX environment for several platforms
erwann
Posts: 72
Joined: Thu Aug 25, 2016 2:24 am

sty file not found yet path is correct

Postby erwann » Sat Jun 16, 2018 1:18 am

Here's a file using xwatermark I have never had problem with until now. I edited TexWorks preferences to include the missing path, which wasn't previously needed. That didn't solve the problem. I'd appreciate a suggestion to troubleshoot this issue.

LaTeX input
  1. \documentclass{minimal}
  2. %\pagestyle{empty}
  3. \RequirePackage[T1]{fontenc}
  4. \RequirePackage[printwatermark]{xwatermark}
  5. %\RequirePackage{xcolor}
  6. \RequirePackage{pdfpages}
  7. %\RequirePackage{tikz,underscore}
  8. %\RequirePackage{datetime2}
  9. %\RequirePackage{url}
  10.  
  11. %\shortdate
  12. %\ddmmyydate
  13.  
  14.  
  15. \newwatermark*[allpages,color=red!50,angle=45,scale=2,xpos=0,ypos=0]
  16. {HOA}
  17.  
  18. \begin{document}
  19.  
  20. %\includepdf[pages={1-}]{2018_lease.pdf}
  21.  
  22. \end{document}


Console output:
  1. This is pdfTeX, Version 3.14159265-2.6-1.40.16 (TeX Live 2015/Debian) (preloaded format=pdflatex)
  2. restricted \write18 enabled.
  3. entering extended mode
  4. (./en-watermark.tex
  5. LaTeX2e <2016/02/01>
  6. Babel <3.9q> and hyphenation patterns for 3 language(s) loaded.
  7. (/usr/share/texlive/texmf-dist/tex/latex/base/minimal.cls
  8. Document Class: minimal 2001/05/25 Standard LaTeX minimal class
  9. ) (/usr/share/texlive/texmf-dist/tex/latex/base/fontenc.sty
  10. (/usr/share/texlive/texmf-dist/tex/latex/base/t1enc.def))
  11.  
  12. ! LaTeX Error: File `xwatermark.sty' not found.
  13.  
  14. Type X to quit or <RETURN> to proceed,
  15. or enter new name. (Default extension: sty)
  16.  
  17. Enter file name:


Looking for the missing file:
  1. /usr/local/texlive/2017/texmf-dist $ find . -type f -name 'xwatermark.sty'
  2. ./tex/latex/xwatermark/xwatermark.sty
Attachments
Screenshot from 2018-06-15 19-22-07.png
Screenshot from 2018-06-15 19-22-07.png (16.01 KiB) Viewed 904 times
x_86 / Linux Mint 18.3 / texlive 2015.20160320-1ubuntu0.1 / TeXworks 0.5r1361 (Debian)

Tags:

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 9154
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm

Postby Stefan Kottwitz » Sat Jun 16, 2018 10:59 am

Hi,

the log file shows that you run TeX Live 2015 from Debian, but xwatermark is in the TeX Live 2017 directory. Perhaps set in your editor, that it runs the 2017 version. Or run tlmgr to set or update the symlinks.

Stefan
Site admin

erwann
Posts: 72
Joined: Thu Aug 25, 2016 2:24 am

Postby erwann » Mon Jun 18, 2018 2:49 am

I deleted the old and reinstalled the new.
x_86 / Linux Mint 18.3 / texlive 2015.20160320-1ubuntu0.1 / TeXworks 0.5r1361 (Debian)


Return to “TeXworks”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests