LaTeX forum ⇒ BibTeX, biblatex and biberOSCOLA BibLaTeX footnotes missing commas before pinpoints Topic is solved

Information and discussion about BiBTeX - the bibliography tool for LaTeX documents.
ronank
Posts: 9
Joined: Sat Jul 24, 2010 8:00 pm

OSCOLA BibLaTeX footnotes missing commas before pinpoints

Postby ronank » Mon Sep 29, 2014 2:02 pm

I have found what I think is a bug in either BibLaTeX or the OSCOLA style. When pinpoint citing a journal article (and perhaps other types of sources) after citing a book chapter, the footnote for the journal article does not have a comma separating the article start page from the pinpoint page.

This is a MWE:

  1. \documentclass[12pt, a4paper]{book}
  2.  
  3. \usepackage[style=british]{csquotes}
  4.  
  5. \usepackage[style=oscola, citereset=chapter, ibidtracker=true,
  6. backend=biber, babel=hyphen]{biblatex}
  7. \addbibresource{test.bib}
  8. \title{Test Document}
  9. \begin{document}
  10.  
  11.  
  12. This is a reference to a book chapter.\autocite[]{Chapter}
  13. This is a reference to a journal article, which should have a comma before the second page reference.\autocite[116]{Article}
  14.  
  15. \end{document}


And the required bibliography file:

  1. @Incollection{Chapter,
  2. author = {Author, Chapter},
  3. title = {Book Chapter},
  4. booktitle = {Edited Collection},
  5. editor = {Editor,Book},
  6. publisher = {Publisher},
  7. address = {},
  8. pages = {},
  9. year = {2014},
  10. edition = {},
  11. }
  12.  
  13. @Article{Article,
  14. author = {Author, Article},
  15. title = {Journal Article},
  16. journal = {Academic Journal},
  17. volume = {30},
  18. number = {1},
  19. pages = {114},
  20. year = {2014},
  21. location = {}
  22. }
  23.  


This is what the output looks like:

test.png
test.png (31.64 KiB) Viewed 2661 times


The second citation should read "114, 116" but (at least on my system), it reads "114 116". The comma is missing. How can I restore it?

Tags:

ronank
Posts: 9
Joined: Sat Jul 24, 2010 8:00 pm

Postby ronank » Tue Oct 07, 2014 10:07 am

Deleting manually installed versions of the OSCOLA files from ~/Library/texmf seems to have sorted this out. LaTeX now picks up more recent versions which are included in more recent distributions. (I also updated to TeX Live 2014.)


Return to “BibTeX, biblatex and biber”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests