LaTeX forum ⇒ Generalinstalling packages

LaTeX specific issues not fitting into one of the other forums of this category.
csugi
Posts: 3
Joined: Sun Jun 16, 2019 6:12 am

installing packages

Postby csugi » Sun Jun 16, 2019 6:15 am

I need to install a new package. I can find it in the package manager, but when I try to install it I get a message that there is no data. Any suggestions?

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 9406
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm

Postby Stefan Kottwitz » Sun Jun 16, 2019 10:25 am

Hi csugi,

welcome to the forum!

Which package manager do you use? Is it the MiKTeX package manager, the TeX Live manager, a Linux package manager, or another tool?

Stefan
Site admin

csugi
Posts: 3
Joined: Sun Jun 16, 2019 6:12 am

Postby csugi » Mon Jun 17, 2019 10:53 pm

It is MikTex 2.9. Also, I know that I have an older version of WinEdt. Would updating that help?

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 9406
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm

Postby Stefan Kottwitz » Tue Jun 18, 2019 10:36 am

Updating WinEdt probably doesn't matter.

You could change the MiKTeX repository where you install from. Use the MiKTeX package manager and the menu item "Repository". Some screenshots:

miktex-package-manager.png
miktex-package-manager.png (13.77 KiB) Viewed 325 times


miktex-repository-2.png
miktex-repository-2.png (45.91 KiB) Viewed 325 times


miktex-repository.png
miktex-repository.png (58.33 KiB) Viewed 325 times


Stefan
Site admin

csugi
Posts: 3
Joined: Sun Jun 16, 2019 6:12 am

Postby csugi » Tue Jun 18, 2019 10:15 pm

Thanks for the suggestion. I tried it but I got the same message of no data.
Attachments
MikTeX.PNG
MikTeX.PNG (17.23 KiB) Viewed 310 times

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 9406
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm

Postby Stefan Kottwitz » Wed Jun 19, 2019 10:31 am

Do you have a proxy activated in your Windows or your browser? This proxy setting should be somewhere in the network settings. It's often the case with work computers as proxies are often used in companies.

You could disable the proxy setting or provide the same address in the "Connection Settings" in the Package Repository settings.

Stefan
Site admin


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests