LaTeX forum ⇒ Text FormattingGerman Umlauts not displayed in Output Topic is solved

Information and discussion about LaTeX's general text formatting features (e.g. bold, italic, enumerations, ...)
BLATEX
Posts: 2
Joined: Fri May 24, 2013 10:46 pm

German Umlauts not displayed in Output

Postby BLATEX » Fri May 24, 2013 10:56 pm

Hi,

I'm new here and I've a question on German umlauts. I'm using TeXworks and I use these packages.
  1. \usepackage[utf8]{inputenc} % Eingabekodierungen
  2. \usepackage[ngerman]{babel} % Mehrsprachenumgebung

Unfortunately, after the abstract (in the abstract everything is fine) umlauts weren't shown correctly ("bäh" becomes "bh").

I hope someone can help me.
bye, BLATEX
Last edited by BLATEX on Sat May 25, 2013 12:32 am, edited 1 time in total.

Tags:

BLATEX
Posts: 2
Joined: Fri May 24, 2013 10:46 pm

Postby BLATEX » Sat May 25, 2013 12:31 am

I solved my problem. TeXworks wasn't able to handle the umlauts and eliminated them.

Thanks and goodbye

User avatar
sommerfee
Posts: 498
Joined: Mon Apr 09, 2007 4:20 pm

Postby sommerfee » Sat May 25, 2013 7:08 am

BLATEX wrote:TeXworks wasn't able to handle the umlauts and eliminated them.

I cannot confirm this, I'm typing German umlauts with TeXworks all the time. It should work out of the box.

Or did you perhaps use a different editor to enter the text?
Last edited by sommerfee on Sat May 25, 2013 5:15 pm, edited 1 time in total.

User avatar
cgnieder
Site Moderator
Posts: 1988
Joined: Sat Apr 16, 2011 7:27 pm

Postby cgnieder » Sat May 25, 2013 1:05 pm

Can it be that you said \usepackage[utf8]{inputenc} but saved the file in another encoding, latin1 say?

BLATEX wrote:I solved my problem.
Can you tell us how? Other users might have a similar problem and would surely appreciate if they had an explanation and solution.

Regards
Clemens
------------------------------
chemmacros · chemformula · leadsheets · xsim


Return to “Text Formatting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests