LaTeX forum ⇒ Document Classesurl package doesn't like tildes and underscores?

Information and discussion about specific document classes and how to create your own document classes.
yostsa
Posts: 11
Joined: Sat Apr 12, 2008 8:04 pm

url package doesn't like tildes and underscores?

Postby yostsa » Wed Jul 16, 2008 1:09 am

I'm trying to use web links in a document I'm prepping for an IEEE journal. The URLs show up ok in the PDF output with PDFLaTeX, but the links don't work. Here's a test file to demonstrate. testurl2.pdf (attached) is what I get.

\documentclass{IEEEtran}
\usepackage{url}

\begin{document}
\url{http://mme.uwaterloo.ca/~mechatro/}

\url{http://mech-eng.curtin.edu.au/ugrad_mechatronic.cfm}
\end{document}

I thought maybe it was related to the IEEE document class, so I tried the following, with output as shown on testurl.pdf (attached):

\documentclass{article}
\usepackage{url}

\begin{document}
\url{http://mme.uwaterloo.ca/~mechatro/}

\url{http://mech-eng.curtin.edu.au/ugrad_mechatronic.cfm}
\end{document}

This time the links don't even seem to be formed, as nothing pops up when I hover over the URLs.

Any ideas? Thanks!
Attachments
testurl2.pdf
(13.11 KiB) Downloaded 218 times
testurl.pdf
(9.27 KiB) Downloaded 219 times
-- Sandy

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 9434
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm

Postby Stefan Kottwitz » Wed Jul 16, 2008 3:27 am

Ho yostsa,

it will work if you use the hyperref package.

Stefan
Site admin

yostsa
Posts: 11
Joined: Sat Apr 12, 2008 8:04 pm

Postby yostsa » Wed Jul 16, 2008 6:03 am

Thanks so much...worked great...I had been avoiding hyperref because it has so many options to confuse me, but it's not so hard after all.
-- Sandy


Return to “Document Classes”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests