LaTeX forum ⇒ GeneralTexnicCenter: Bulid-Information missing

General information and discussion about TeXnicCenter
fallacy
Posts: 2
Joined: Mon Jul 26, 2010 10:48 am

TexnicCenter: Bulid-Information missing

Postby fallacy » Mon Jul 26, 2010 10:58 am

Hi,

i have some problems with TexnicCenter. Somehow, i accidently disabled the build information window and don´t know how to enable it again. I already reinstalled TexnicCenter, but the preferences seem not to be deleted properly, the build-information-window is still missing (See attached image). The options "Build Output" and "Compilation Results" are enabled, but don´t seem to have any effect in my configuration.

Would be great, if someone could help me to get the build-information back.

PS: I´m using TexnicCenter 2.0 Alpha 3 (build 1118).
Attachments
texniccenter.png
texniccenter.png (64.12 KiB) Viewed 9617 times

Recommended reading 2021:

LaTeXguide.org • LaTeX-Cookbook.net
LaTeX Beginner's Guide LaTeX Cookbook
User avatar
localghost
Site Moderator
Posts: 9202
Joined: Fri Feb 02, 2007 12:06 pm

TexnicCenter: Bulid-Information missing

Postby localghost » Mon Jul 26, 2010 11:33 am

fallacy wrote:[...] The options "Build Output" and "Compilation Results" are enabled, but don´t seem to have any effect in my configuration. [...]

Disable and enable them anew and see what happens.


Best regards and welcome to the board
Thorsten
LaTeX Community Moderator
How to make a "Minimal Example"
Board Rules
Avoidable Mistakes


¹ System: openSUSE 42.2 (Linux 4.4.52), TeX Live 2016 (vanilla), TeXworks 0.6.1

fallacy
Posts: 2
Joined: Mon Jul 26, 2010 10:48 am

Re: TexnicCenter: Bulid-Information missing

Postby fallacy » Mon Jul 26, 2010 12:29 pm

Thanks for your fast response, but the problem still remains if i check and uncheck the both options ("Build Output","Compilation Results").

Montag
Posts: 340
Joined: Wed Jul 15, 2009 9:25 am

TexnicCenter: Bulid-Information missing

Postby Montag » Mon Jul 26, 2010 2:24 pm

I really do not intend to sound like a wise-ass, but it's worth a try: You could (should) install the latest RC version, "1.0 Stable RC 1". :) After all, it's your Studienarbeit and that could lead to somedifficulties when relying on software still in alpha state.
OS: Win 7 64-bit LaTeX: MikTeX 2.9 64-bit Editor: TXC 1 RC1

MartinC
Posts: 152
Joined: Wed Jan 17, 2007 10:09 pm

Re: TexnicCenter: Bulid-Information missing

Postby MartinC » Mon Jul 26, 2010 5:50 pm

The menu item "View > Tool Windows > Build Output" does not work ?

mmadsen
Posts: 1
Joined: Sat Oct 16, 2010 3:19 pm

TexnicCenter: Bulid-Information missing

Postby mmadsen » Sat Oct 16, 2010 3:32 pm

Montag wrote:I really do not intend to sound like a wise-ass, but it's worth a try: You could (should) install the latest RC version, "1.0 Stable RC 1". :) After all, it's your Studienarbeit and that could lead to somedifficulties when relying on software still in alpha state.

That's a very bad answer!!

Anyway, I solved the problem and this is what has happened:
The Compilation Results windows is open although invisible... you (or perhaps the TexnicCenter) has accidentially set the sub window height to 0. Point the mouse to the bottom of the program, just below the main text field. The pointer will alter to a vertical drag-pointer. Hold the mouse button and pull your pressious compilation info back up :-)
hidden-compilation-results.PNG
This is where your compilation results hide
hidden-compilation-results.PNG (38.52 KiB) Viewed 9527 times

alphaChaser
Posts: 3
Joined: Fri Apr 01, 2011 4:33 pm

Re: TexnicCenter: Bulid-Information missing

Postby alphaChaser » Fri Apr 01, 2011 4:35 pm

Thanks so much for posting this thread! I had the exact same problem.

mortn
Posts: 1
Joined: Wed Apr 17, 2013 3:15 pm

Re: TexnicCenter: Bulid-Information missing

Postby mortn » Wed Apr 17, 2013 3:22 pm

I struggled with this problem for two days. Here is what worked for me.
Change from two monitors to a single monitor. The build page appears as Floating (undocked).
Put the mouse on this page and right click. You will see "Floating" and "Docking".
Choose Docking if that is what you like. Also if build pane is not where you want it, say it is on the left side but you want it at the bottom, you can drag it to the bottom (after Docking it).
Now go back to your two monitor setting.
Hope it helps.


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests