LaTeX forum ⇒ Theses, Books, Title pagesThe Legrand Orange Book Template doesn't work in ShareLaTeX.com Topic is solved

Classicthesis, Bachelor and Master thesis, PhD, Doctoral degree
vjavierf
Posts: 4
Joined: Thu Jul 06, 2017 12:54 pm

The Legrand Orange Book Template doesn't work in ShareLaTeX.com

Postby vjavierf » Thu Jul 06, 2017 1:09 pm

Hi,

I have created a new project in sharelatex.com with The Legrand Orange Book Template and it doesn't work.

Please, Could you help me?

This is the error:

sharelatex.png
sharelatex.png (123.2 KiB) Viewed 563 times


Regards,

Tags:

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 8522
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Postby Stefan Kottwitz » Thu Jul 06, 2017 2:06 pm

Welcome to the forum!

The cause of the error may be within the file structure.tex. Can you please post your structure.tex here, as attachment? There's a link "Attachments" below the edit field, when writing, for attaching documents or screenshots.

Stefan
Site admin

vjavierf
Posts: 4
Joined: Thu Jul 06, 2017 12:54 pm

Postby vjavierf » Thu Jul 06, 2017 2:10 pm

Hi Stefan,

Thanks for answering.

Sure, here is the file...

structure.tex
(19.06 KiB) Downloaded 17 times


Regards.

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 8522
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Postby Stefan Kottwitz » Thu Jul 06, 2017 2:26 pm

Interesting - that file structure.tex is perfectly ok. Can it be that sharelatex uses a different version?
Can you please also post the main.log file, and main.tex? You can post it without your personal text.

I may have time in 2-3 hours to look at it again, I'm traveling.

Stefan
Site admin

vjavierf
Posts: 4
Joined: Thu Jul 06, 2017 12:54 pm

Postby vjavierf » Thu Jul 06, 2017 2:40 pm

Stefan, I upload a project in sharelatex.com selecting a zip file. In this case, the file book_2.zip with the template files.

I compile without changes. And I get this errors:

structure.tex:396:1: Error: Found `\end{tikzpicture}' without corresponding \begin. \end{tikzpicture}}%
structure.tex:407:1: Error: Found `\end{tikzpicture}' without corresponding \begin. \end{tikzpicture}}
structure.tex:445:1: Error: Found `\end{tikzpicture}' without corresponding \begin. \end{tikzpicture}
structure.tex:454:1: Error: Found `\end{tikzpicture}' without corresponding \begin. \end{tikzpicture}
structure.tex:467:1: Error: Found `\end{tikzpicture}' without corresponding \begin. \end{tikzpicture}

Next, I edit structure.txt and delete this lines:

\end{tikzpicture}}%
\end{tikzpicture}}
\end{tikzpicture}
\end{tikzpicture}
\end{tikzpicture}

It resolve the errors.

Next, I compile again and I get the error in line: \input{structure}

Here is the file with the output.log:

output.log
(55.37 KiB) Downloaded 7 times


Thanks.

Sorry for my english.

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 8522
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Postby Stefan Kottwitz » Thu Jul 06, 2017 4:16 pm

The error messages said "I suspect you have forgotten a `}'" and that is correct, you deleted too much curly braces }.

By removing \end{tikzpicture}}% you removed the command \end{tikzpicture} but also another } that closes a group { ... }.

Put them in again.

Or better, restore the original structure.tex. That's because the file structure.tex is fine. The error message earlier may be misleading. For example, structure.tex contains in lines 386 to 396:

  1. {\thispagestyle{empty}%
  2. \begin{tikzpicture}[remember picture,overlay]%
  3. \node at (current page.north west){\begin{tikzpicture}[remember picture,overlay]%
  4. \fill[ocre!20](0cm,0cm) rectangle (\paperwidth,-\paperheight);
  5. \node[anchor=north] at (4cm,-3.25cm){\color{ocre!40}\fontsize{220}{100}\sffamily\bfseries\thepart};
  6. \node[anchor=south east] at (\paperwidth-1cm,-\paperheight+1cm){\parbox[t][][t]{8.5cm}{
  7. \printcontents{l}{0}{\setcounter{tocdepth}{1}}%
  8. }};
  9. \node[anchor=north east] at (\paperwidth-1.5cm,-3.25cm){\parbox[t][][t]{15cm}{\strut\raggedleft\color{white}\fontsize{30}{30}\sffamily\bfseries#2}};
  10. \end{tikzpicture}};
  11. \end{tikzpicture}}%


Both \begin{tikzpicture} are there, so the error message is somehow wrong. Maybe there was an error message earlier, that tike cannot be loaded and so \begin{tikzpicture} wasn't accepted and so \end{tikzpicture} does not have a corresponding \begin.

If you restore the original structure.tex, and run the compiling, you can post that .log file here again as attachment to see what's wrong the the tikzpicture environment.

Stefan
Site admin

vjavierf
Posts: 4
Joined: Thu Jul 06, 2017 12:54 pm

Postby vjavierf » Fri Jul 07, 2017 11:35 am

Hi Stefan,

I have restored the original structure.tex and, I only get this errors:

structure.tex:396:1: Error: Found `\end{tikzpicture}' without corresponding \begin. \end{tikzpicture}}%
structure.tex:407:1: Error: Found `\end{tikzpicture}' without corresponding \begin. \end{tikzpicture}}
structure.tex:445:1: Error: Found `\end{tikzpicture}' without corresponding \begin. \end{tikzpicture}
structure.tex:454:1: Error: Found `\end{tikzpicture}' without corresponding \begin. \end{tikzpicture}
structure.tex:467:1: Error: Found `\end{tikzpicture}' without corresponding \begin. \end{tikzpicture}

But the problem is solved if I don't check syntax before compile. This is ok for me.

Thank you for your time and, support.

Regards,
Javier


Return to “Theses, Books, Title pages”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests