LaTeX forum ⇒ Theses, Books, Title pagesNo bibliography appears and references appear as "?"

Classicthesis, Bachelor and Master thesis, PhD, Doctoral degree
templateuser
Posts: 679
Joined: Tue Mar 03, 2015 4:01 pm

No bibliography appears and references appear as "?"

Postby templateuser » Mon Mar 30, 2015 1:01 pm

I love it! Thanks so much!! However, am having problems with the referencing and bibliography. When I compile the files that come in the zip-folder, no bibliography appears and in the section about referencing the references appear as “?” in the final pdf-document. Help or thoughts on this is greatly appreciated as I have been trying to work this out for quite some time now!

Maria

Tags:

User avatar
Vel
Site Moderator
Posts: 451
Joined: Fri Jun 29, 2012 1:20 am
Location: Sydney, Australia
Contact:

Postby Vel » Mon Mar 30, 2015 1:02 pm

Hi Maria,

You need to run bibTeX on the main thesis file by navigating to the directory of the template in the command line and entering “bibtex main″. After this, recompile the document and your references should show up. Any time you make changes to them repeat the procedure to update them. Alternatively, some LaTeX compilers such as MiKTeX can automate the process, have a look at their documentation.

Cheers,
Vel
Founder and administrator of LaTeXTemplates.com and LaTeXTypesetting.com

templateuser
Posts: 679
Joined: Tue Mar 03, 2015 4:01 pm

Postby templateuser » Mon Mar 30, 2015 1:02 pm

Thanks, so much. I worked it out! Looks beautiful!

Maria

templateuser
Posts: 679
Joined: Tue Mar 03, 2015 4:01 pm

Postby templateuser » Mon Mar 30, 2015 1:02 pm

Hi Maria and Vel

I write here because I have the same problem you had ” no bibliography appears and in the section about referencing the references appear as “?”” , However I can’t solve it. I use TexMaker, so I have tried to run BibTex to Thesis.tex, and after Quickbuild. Besides, I don’t know where is the command line. No matter what, i get “Undefined citation at XX line”. Thanks for your answer, BibTex is getting me MAD.

Thanks

Tito

templateuser
Posts: 679
Joined: Tue Mar 03, 2015 4:01 pm

Postby templateuser » Mon Mar 30, 2015 1:02 pm

I have the same problem, I can’t see bibliography in the final pdf. Can you help me about this?

Thanks

Tom

User avatar
Vel
Site Moderator
Posts: 451
Joined: Fri Jun 29, 2012 1:20 am
Location: Sydney, Australia
Contact:

Postby Vel » Mon Mar 30, 2015 1:02 pm

Hi Tom,

Your LaTeX compiler should have an option to run BibTeX on the main.tex file. If not, navigate to the directory of main.tex using the command line in your operating system and type bibtex main.tex. You can then re-compile as normal and the bibliography will show up.

Cheers,
Vel
Founder and administrator of LaTeXTemplates.com and LaTeXTypesetting.com

templateuser
Posts: 679
Joined: Tue Mar 03, 2015 4:01 pm

Postby templateuser » Mon Mar 30, 2015 1:02 pm

Hi Vel

I think I have the same problem. My references show up as [?]. I have had succes with it and all my references worked, but somehow they stopped working, and I have no idea, what I did wrong? I am very new to LaTeX, so this is very frustrating.

I tried compiling the template as it is, when i unzip it, and the references in Chapter 1 works fine.

ebbbe

User avatar
Vel
Site Moderator
Posts: 451
Joined: Fri Jun 29, 2012 1:20 am
Location: Sydney, Australia
Contact:

Postby Vel » Mon Mar 30, 2015 1:03 pm

Hi,

Most likely you have errors in your references that are stopping their correct compilation. For example, you need to escape LaTeX special characters like "&" in your bibliography or it will not compile. BibTeX should give you a list of warnings when you compile the bibliography so have a read of that and do some searching for what those errors mean. Good luck!

Cheers,
Vel
Founder and administrator of LaTeXTemplates.com and LaTeXTypesetting.com

templateuser
Posts: 679
Joined: Tue Mar 03, 2015 4:01 pm

Postby templateuser » Mon Mar 30, 2015 1:03 pm

Hi everyone,

I too am just getting a [?] instead of any references. I'm using TexMaker.

When I run BibTex on main.tex I receive the following error message:

  1. Process started
  2.  
  3. INFO - This is Biber 1.9 INFO - Logfile is 'main.blg'
  4.  
  5. ERROR - Cannot find control file 'main.bcf'! - did you pass the "backend=biber"
  6. option to BibLaTeX? INFO - ERRORS: 1
  7.  
  8. Process exited with error(s)


How can I overcome this problem?

Thanks in advance.

DrivingMeMad19

User avatar
Johannes_B
Site Moderator
Posts: 3550
Joined: Thu Nov 01, 2012 4:08 pm

Postby Johannes_B » Fri Aug 21, 2015 12:48 pm

It should be noted that bibtex has to be run on the basename of your document, i.e. thesis (no file ending. If you want to pass a file ending, make the call thesis.aux.

On the other hand, modern biber needs the modern package biblatex and does not work with natbib.
The smart way: Calm down and take a deep breath, read posts and provided links attentively, try to understand and ask if necessary.


Return to “Theses, Books, Title pages”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests