LaTeX forum ⇒ New MembersPackage textcomp Error: Symbol \textrightarrow not provided

You would like to introduce yourself before starting to post? That's a nice idea and here is the forum for you...
selly
Posts: 3
Joined: Thu Aug 04, 2016 6:35 pm

Package textcomp Error: Symbol \textrightarrow not provided

Postby selly » Thu Aug 04, 2016 6:52 pm

! Package textcomp Error: Symbol \textrightarrow not provided by
(textcomp) font family bch in TS1 encoding.
(textcomp) Default family used instead.

See the textcomp package documentation for explanation.
Type H <return> for immediate help.
...

l.1407 S \textrightarrow
{} A \textrightarrow{} B \textrightarrow{} C \textri...

Your command was ignored.
Type I <command> <return> to replace it with another command,
or <return> to continue without it.



please help me, i've a tons of that warning.
i got deadline to finished my work.
how to resolve that problem ?
i've been try to add \PassOptionsToPackage{warn}{textcomp} but its not working :cry: :cry: :cry:

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 8209
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Postby Stefan Kottwitz » Thu Aug 04, 2016 7:06 pm

Hi Selly,

how on earth could you imagine, people can fix it without seeing your code? ;)

Seems that you use the bitstream charter font, that doesn't provide that error. Quick fix:

  1. \newcommand*{\origrightarrow}{}
  2. \let\oldarrow\textrightarrow
  3. \renewcommand*{\textrightarrow}{\fontfamily{cmr}\selectfont\origrightarrow}


Next time it would be great if you would provide a Infominimal working example for the problem, so we could test, see, and fix the error.

Stefan
Site admin

selly
Posts: 3
Joined: Thu Aug 04, 2016 6:35 pm

Postby selly » Fri Aug 05, 2016 7:10 am

hey thank u that code works but arrow doesnt show in pdf, how to show the arrow ?

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 8209
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Postby Stefan Kottwitz » Fri Aug 05, 2016 10:57 am

You did not provide any information besides the error message. So I cannot know what happens in your case.

In my PDF the error is shown, using this code.

As said, perhaps show your (reduced, but compilable) code (see: Infominimal working example), possibly also your .log file, and you could even post a PDF (that compiled reduced code) as attachment.

Stefan
Site admin

selly
Posts: 3
Joined: Thu Aug 04, 2016 6:35 pm

Postby selly » Fri Aug 05, 2016 12:49 pm

  1. %% \renewcommand{\chapter}[1]{\chapter[#1]{\centering #1}}
  2. \usepackage{titlesec}
  3. \usepackage{graphicx}
  4. %\titleformat{\chapter}[display]
  5. % Reza 10/9/2015
  6. \titleformat{\chapter}
  7. % {\normalfont\huge\bfseries\centering}{\chaptertitlename\ \thechapter}{20pt}{\Huge}
  8. % Reza 10/9/2015
  9. {\normalfont\huge\bfseries\centering}{\thechapter.}{20pt}{\Huge}
  10. \newcommand{\Judul}{}
  11. \newcommand{\JudulInggris}{}
  12. \newcommand{\Penulis}{}
  13. \newcommand{\NPM}{}
  14. \newcommand{\NIRM}{}
  15. \newcommand{\JenisTulisan}{}
  16. \newcommand{\Gelar}{}
  17. \newcommand{\Jurusan}{}
  18. \newcommand{\Jurusane}{}
  19. \newcommand{\Prodi}{}
  20. \newcommand{\Prodie}{}
  21. \newcommand{\Tahun}{}
  22. \newcommand{\Bulan}{}
  23. \newcommand{\Tanggal}{}
  24. \newcommand{\Kota}{}
  25. \newcommand{\KataKunci}{}
  26. \newcommand{\KeyWords}{}
  27. \newcommand{\KoordinatorPI}{}
  28. \newcommand{\KetuaJurusan}{}
  29. \newcommand{\Pembimbing}{}
  30. \newcommand{\Ringkasan}{}
  31. \newcommand{\JumlahPustaka}{}
  32. \newcommand{\JumlahHalaman}{}
  33. \newcommand{\JumlahHalamanDepan}{}
  34. \newcommand{\TahunPustaka}{}
  35. %%
  36. %% Keterangan administratif sidang sarjana
  37. %%
  38. \newcommand{\TanggalSidang}{}
  39. \newcommand{\TanggalLulus}{}
  40. \newcommand{\TanggalSah}{}
  41. \newcommand{\PejabatBagianSidang}{}
  42. \setlength{\headheight}{15pt}
  43.  
  44. \pagestyle{fancy}
  45. \renewcommand{\chaptermark}[1]{\markboth{Chapter \thechapter.\ #1}{}}
  46. \renewcommand{\sectionmark}[1]{\markright{\thesection.\ #1}{}}
  47.  
  48. \fancyhf{}
  49. \fancyhead[LE,RO]{\thepage}
  50. \fancyhead[RE]{\textit{\nouppercase{\leftmark}}}
  51. \fancyhead[LO]{\textit{\nouppercase{\rightmark}}}
  52.  
  53. \fancypagestyle{plain}{ %
  54. \fancyhf{} % remove everything
  55. \fancyfoot[C]{\thepage}
  56. \renewcommand{\headrulewidth}{0pt} % remove lines as well
  57. \renewcommand{\footrulewidth}{0pt}}
  58. \exhyphenpenalty=10000\hyphenpenalty=10000
  59. \let \oldarrow\textrightarrow
  60. \renewcommand*{\textrightarrow}{}



that's my doc preamble.
in pdf should be like that S → A → B → C → D → E → F → G → H → I → J → K → L → M → N → O
but the fact in pdf like this S A B C D E F G H I J K L M N O

please help me :cry:

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 8209
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Postby Stefan Kottwitz » Fri Aug 05, 2016 1:14 pm

First, that may be part of your preamble but it doesn't work. Did you read this: Infominimal working example?
There's no document class, the first line is missing. No fancyhdr package loaded, but you use it, many errors.

You did not use my code but did it differently. You save time not reading what Infominimal working example is, I save time to not repeat my code. Compare your code and my code.

Stefan
Site admin


Return to “New Members”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests