LaTeX forum ⇒ New MembersNewbie problems

You would like to introduce yourself before starting to post? That's a nice idea and here is the forum for you...
MarceloCarneiro
Posts: 1
Joined: Wed Nov 01, 2017 12:46 pm

Newbie problems

Postby MarceloCarneiro » Wed Nov 01, 2017 12:55 pm

Hi. I am new to Latex, using TexMaker on a MacMini Yosemite. I am having this problem and none of the solutions I have found on the internet helped me. Can anyone give me a full path on how to solve it? Also I don't know how to use Lilypond examples inside my text.
I am pasting the code here, but also attaching a printscreen containing the full error message.
Thank you very much.

! LaTeX Error: File `pdftex.def' not found.

  1. \documentclass[10pt,a4paper,oneside]{book}
  2. \usepackage[utf8]{inputenc}
  3. \usepackage[portuguese]{babel}
  4. \usepackage[T1]{fontenc}
  5. \usepackage{amsmath}
  6. \usepackage{graphics}
  7. \usepackage{amsfonts}
  8. \usepackage{amssymb}
  9. \usepackage[backend=bibtex,
  10. style=authoryear,
  11. natbib=true,
  12. style=numeric-comp
  13. ]{biblatex}
  14.  
  15. \author{Marcelo Carneiro de Lima}
  16. \title {Técnicas para a Música Eletroacústica Híbrida}
  17. \date{}
  18.  
  19. \begin{document}
  20. \maketitle
  21. \pagebreak
  22. %\section{Introdução}
  23. \tableofcontents
  24. \chapter{Introdução}
  25.  
  26.  
  27. \pagebreak
  28. \chapter{Músicas}
  29.  
  30. \pagebreak
  31. \chapter{Análises e Técnicas}
  32. %\begin[quote,fragment]{lilypond}
  33. %{
  34. %c’ e’ g’ e’
  35. %}
  36. %\end{lilypond}
  37.  
  38. \end{document}

Captura de Tela 2017-11-01 às 08.44.33.png
Captura de Tela 2017-11-01 às 08.44.33.png (182.19 KiB) Viewed 223 times

Tags:

User avatar
Stefan Kottwitz
Site Admin
Posts: 8460
Joined: Mon Mar 10, 2008 9:44 pm
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Postby Stefan Kottwitz » Wed Nov 01, 2017 2:51 pm

Hi Marcelo ,

welcome to the forum!

It seems that you have to install (or re-install) the graphics-def package. On your Mac, run the "TeX Live utility", check that this is installed, perhaps update. If this does not fix it yet, go to the action menu, choose "Rebuild all formats". If you don't have that, you may run "fmtutil-sys --all" in a terminal window, it may require admin rights.

Stefan
Site admin


Return to “New Members”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest