LaTeX forum ⇒ XeTeXnew texlive causing issues with xeCJK, biblatex

Information and discussion about XeTeX, an alternative for pdfTeX based on e-Tex
ExecutorElassus
Posts: 75
Joined: Wed Sep 07, 2011 3:14 pm

new texlive causing issues with xeCJK, biblatex

Postby ExecutorElassus » Mon Nov 24, 2014 6:53 pm

I recently updated to the 2014 versions of all my texlive packages (which on my gentoo distribution also absorbed luatex). I'm also using the xeCJK package for Chinese and Japanese names and terms. I have the following preamble:

  1. \setkomafont{sectioning}{\rmfamily \bfseries}
  2. \KOMAoptions{headings=small}
  3. \usepackage{fontspec}
  4. \usepackage{xunicode}
  5. \usepackage{xltxtra}
  6. \usepackage[usenames,dvipsnames,svgnames,table]{xcolor}
  7. \usepackage{bidi}
  8. \usepackage{xeCJK}
  9. \defaultfontfeatures{Mapping=tex-text}
  10. \usepackage{xeCJK}
  11. \usepackage{babel}
  12. \usepackage[ruled]{bigfoot}
  13. \DeclareNewFootnote{default}
  14. \DeclareNewFootnote{B}[fnsymbol]
  15. \MakeSortedPerPage{footnoteB}
  16. \makeatletter
  17. \let\@makefntext@orig\@makefntext
  18. \FootnoteSpecific{B}\def\@makefntext{\@makefntext@orig\tiny}
  19. \makeatother
  20. \usepackage{footmisc}
  21. \renewcommand{\footnotelayout}{\setstretch{1}}
  22. \setlist{noitemsep}
  23. \usepackage[notes,natbib,backend=biber,idemtracker=context,ibidtracker=context]{biblatex-chicago}
  24. \addbibresource{/home/$HOME/bookbib.bib}
  25. \usepackage[onehalfspacing]{setspace}
  26. \deffootnote[1em]{1em}{1em}{\makebox[1.75em][l]{\thefootnotemark}}
  27. \errorcontextlines=10

Some things have changed:

first, footnotes are now no longer in Chicago style, but rather some bizarre hybrid style where titles are enclosed in parentheses.
Second, using the bigfoot package now causes an equals sign (=) to appear after footnotes.

I'm sorry I don't have a good MWE for you, but it seems to be several packages interacting with one another badly. All of this started when I upgraded to the latest texlive packages.

Any tips on what's going on, and how to fix it? Should I just wait for bigfoot/xeCJK to update to the latest versions of texlive? Can any of you reproduce these issues?

Cheers,

EE

ExecutorElassus
Posts: 75
Joined: Wed Sep 07, 2011 3:14 pm

Postby ExecutorElassus » Wed Nov 26, 2014 9:14 pm

UPDATE: I tracked down what was causing the ugly "=" sign after every footnote: the "Fix LaTeX" module (ie, the package fixltx2e) causes them. Removing that module from the preamble results in a document without them.

Still don't know why citations are no longer proper Chicago style =/


Return to “XeTeX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest